Det här är så enkelt och gott! Och det är så lite mjöl som behövs att man enkelt kan byta ut det till potatismjöl eller annat glutenfritt mjöl (om man känner för att ha glutenfritt hemma)

Rör ihop detta:

200 gram smält smör
9 dl havregryn
2 msk mjöl
4 msk ljus sirap
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
+ 150-200 gram nougat  + choklad att dekorera med

Bred ut röran på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt (med kant). Grädda 10 minuter på 200 grader.
Riv sedan över nougaten. Låt stelna och ringla sedan choklad över. Jag ringlade över både ljus och mörk choklad!


Liknande inlägg

1 kommentarer

Elin - mamma till Ella och bebis i magen

08 Dec 2011 15:45

Ja precis, men det lbir inte så dyrt om man bara köper en liten bit av varje tyg. Jag köper ibland bara 20 cm :) Griffeltavlan ligger ännu som en ide i bakhuvudet.. Tid, du vet :)

Kommentera

Publiceras ej