2 ägg

3dl socker

1,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

¼ tsk salt

100 gram smält smör

 

Vispa ägg och socker, blanda i resten och tillsätt smält smör.

Gräda 175 grader, ca 20 min. Låt svalna

 

Fudge

1,5 dl vispgrädde

200 gram mjölkchoklad (tex Marabou)

 

Koka upp grädden

Ta bort från värmen och låt stå i 10 min. koka upp igen och sila det över 200 gram finhackad mjölkchoklad. Rör till allt smält och häll det över kakan. Ställ det i kylen och låt det stelna.

Servera med grädde och eventuellt frukt. Kan gärna göras dagen innan eller flera timmar innan den ska serveras.

 

TIPS - väldigt enkelt att variera denna tårta genom att byta ut chokladen mot en annan typ av choklad. Med marabous mjölchoklad blir fudgen lite som kola. Med choklad med 70% kakaohalt blir den också supergod men en mer vuxentårta. Sen finns det ju massvis med andra chokladsorter att testa.. daim, apelsinkrokant, med nötter osv.

 

Liknande inlägg