Dessa är även kallade för nougatrutor! Jag har dock ingen nougat i mina utan en blandning av ljus och mörk choklad får pryda kakornas ovansida. Här är receptet:
 
100 g smör eller margarin
4 1/2 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
 
Garnering: 100 gram nougat eller 100 gramchoklad
 
Smält smöret. Rör ihop resten i en bunke och tillsätt sedan smöret. Lägg bakplåtspapper i en mindre ugnsform (ca 30 x 40cm) och bred ut smeten i den. Grädda 10 minuter i 200 graders värme, i nedre delen av ugnen. TA ut kakan och riv över nougat eller choklad. Ett annat alternativ är att smälta chokladen och sedan lägga på chokladen i smala stränger med hjälpa en tesked. 
 
glutenfritt fika,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej