Godmorgon vänner och bekanta! Sitter med en kopp kaffe och en klick vispgrädde! Det blev över lite vispgrädde från gårdagens kväll med diverse godsaker och då är det svårt att inte sätta dit lite grädde i kaffet.. en av mina svaga punkter här i livet är just vispgrädde! Flytande som vispad! åh, nu fick jag lite sommarlängtan (ni vet.. jordgubbar..)
Gårdagens middag bestod av en köttfärstårta fylld med fetaost, lite klyftisar, tsatziki och holidaysås (dipp), vitlöksbaguette och massor med grekisk sallad med två olika oliver. Här har ni receptet på tårtan:
600 g | köttfärs |
¾ dl | havregryn |
1 dl | vatten |
1 tsk | potatismjöl |
1 ¼ tsk | salt |
½ tsk | svartpeppar |
1 st | liten finriven gul lök |
150 g | fetaost |
1 dl | hackad färsk basilika eller annan smaksättning (soltorkade tomater kanske? gorgonzola? ) |
Blanda havregryn, vatten och potatismjöl. Låt det stå i 10 min innan du rör ihop det med köttfärs, lök, salt och peppar. Dela köttfärsen i två delar. Platta ut ena delen på ett bakplåtspapper så att det blir en rund platt botten , ca 1 cm tjock. Gör likadant med den andra delen på ett annat papper. Använd kavel eller tryck ut den med händerna. Smula fetaosten och lägg den på ena köttfärsplattan. Smaksätt med basilika. Lägg över den andra delen och platta till vid kanterna. Gräddas i ugnen i 200 grader i 20 min.
Recept och bild från Go´kväll

3 kommentarer
Linnea
11 Mar 2012 10:51
Lät som en riktigt god middag! Mums!
lisaevelinas konst & inredning
12 Mar 2012 10:50
ja takbjälkar är så fint o håller med dig, gärna med högt i tak :) det där låter riktigt mumsigt!
Madeleine
12 Mar 2012 16:17
Mums! Feta är grymt att ha i matlagning.
Kommentera