Hej där ute!
 
Det dröjde längre än tänkt med bilder från huset. Min plan var ju att dokumentera här för min egen skull men så blev det inte.. kanske mer av det under 2018. 
 
Tänkte börja med att visa lite från köket. Här har vi hunnit möblera om flera gånger under vårt halvår i huset. Vi har haft dubbla bord, använt kökssoffan på olika sätt, flyttat på kökssoffan, olika avställningsytor osv. Min senaste möblering skedde idag. En fåtölj med fotpall fick ta plats i ena hörnet av köket. Här sitter jag nu med blicken ut mot köket och kaminen den både värmer och syns härifrån. Köksbordet har jag flyttat och det får nu stå närmare själva köksinredningen. Under julen hade vi en lösning där vi dukade ett långbord för 10-12 pers och hade en provisorisk köksö närmast köket. Vi har turen att ha två klaffbord som vi använt på olika sätt efter behov. Det var både praktiskt och fint med en köksö.. vi får se om framtiden bjuder på en permanent köksö den dagen det är dags att satsa på ett nytt kök. Detta blir i alla fall inte under kommande år då vi istället har en hel del andra projekt frmaför oss.
 
Så vad har då hänt i köket? Under november målade vi om köket. Det var tidigare en beige tapet som vi valde att måla över. Färgen är från Clas Ohlsson och heter stålgrå, om jag inte minns fel. Tidigare under hösten gick också det gamla skåpet från gulvitt till grått. Till detta råkade även gardinerna bli gråa 😁. Innan julen kom hade vi inga gardiner alls. Jakten på de perfekta gardinerna fortsätter och dessa grå hänger där fram till dess.
 
Den första bilden ni ser här nedan är en mäklarbild med förra ägarens möbler. 
 
(null)
 
(null)
Beige färg innan vi målade om. Efter ett tag så trollades både mikrovågsugn och brödrost bort. (De är nu dolda i skafferiet)
(null)
Möbleringen och väggfärgen som vi hade i november. Vid klaffbordet gjorde barnen läxorna och ritade. Inga gardiner hade vi här. 
(null)
Nedan ser ni dukningen på julafton. Två bord slogs ihop för att få plats för alla gäster. 
(null)
 
Förra veckan såg det ut såhär. Bordet var här rätt långt borta från köksinredningen. I den här delen av köket har det förut varit ett sovrum men gjordes senare om så att köket blev relativit stort. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
En av lamporna från vardagsrummet fick byta plats. Ingen läshörna utan bra belysning. 
(null)(null)
Idag smuttar jag på en drink och bloggar medan herrn i huset fixar mat. Tänk om vi alltid kunde ha den arbetsfördelningen.. Jag måste låta bloggandet få ta mer tid så kommer den här arbetsfördelningen falla naturligt. 
(null)
Med blicken ut från arbetsdelen av köket. På bilden kom även den väldoftande buketten som snart fått pryda bordet under två veckor. Idag har jag börjat plocka bort lite tomtar och julsaker, men de lite vintrigare sakerna får hänga kvar ett tag till, ex. ljusslingan på bordet. 
 
Den nuvarande möbleringen är ännu inte helt slutförd. Jag känner mig dock sällan färdig med möbleringar utan det justeras lite då och då. Det vi funderar mest på är om det gråa skåpet ska flyttas och kökssoffans placering. Helt plötsligt kändes båda klafforden också lite överflödiga.. något av dem kanske åker ner till barnens rum. 
 
Törs nu lova att det inte dröjer alltför länge innan nästa inlägg.. 
före- och efter, gråa väggar, kök, målat,