Vi har verkligen inte gjort mycket här hemma i huset sedan vi flyttade hit - skönt! Det tar nog så lång tid att få upp tavlor, gardinskenor, gardiner, hitta rätt möblering osv. Så med det menar jag inte att vi varit lata, men när det kommer till renoveringar har det få vara. Vi har inte heller köpt några möbler förutom en säng (som var onödig för den står nästintill orörd i ett av sovrummen där nere) samt ett skåp till badrummet. Alla möbler i huset är alltså sådant vi haft med oss sedan tidigare eller som stått i något förråd och väntat på att få bli använda.
 
Än så länge har vi "baar" målat köksväggarna och byggt balkong.. Balkongen var ju dock en större grej som krävde både tid och planering. I år blir det lite mer småfix, så känns det just nu i alla fall och i mitt huvud tänker jag att jag vill:
 
* Måla trapp och trappräcke. I dagsläget är det furu med orange matta på trappstegen. 
* Måla lilla toaletten nere. Är i dagsläget orange/terracotta med matchande bård ;-) Golvet är brunt. Antingen testar jag att måla golvet eller så lägger vi nytt golv. 
* Måla fönsterfoder nere. Är i dagsläget mörkbrunt. Även innerdörrarna är mörkbruna å hela nedre planet vilke gör att det känns ganska mörkt trots ljusa väggar
* Måla sovrumsväggarna. I dagsläget är de gulvita och en av väggarna är gråvit. 
* Vi funderar också på att bygga ihop huset med garaget och på så sätt få en mycket större hall med flera garderober. När vi väl börjat tänka tanken så är den svårt att släppa. Det kan aldrig bli för mycket hallförvaring! I dagsläge är det dessutom väldigt oprakiskt med en trapp ner i direkt anslutnig till ytterdörren. 
 
Större renoveringar som badrum, kök, tvättstuga får vänta ett tag till. 
 
Här kommer bilder på vardgasrummet. De första två bilderna är mäklarbilder från när förra ägaren bodde här. 
 
 
Som ni ser har huset fönster i två lägen, vilket gör det lite svårmöblerat. Vardagrummet är rätt så litet, ganska kvadratiskt. Vi var oroliga att sambons gigantiska soffa inte skulle rymmas på ett bra sätt men nu känns det helt okej. Framåt vill vi även byta ut alla fönster eller delar av fönstret till öppningsbaar partier/glasdörrar. När detta blir är ännu inte bestämt. Som ni också ser på de här gamla bilderna så syns ingen balkong då den som fanns här bara var en mindre balkong utanför sovrummet. Idag sträcker sig balkongen längs hela huset.
 
Julen är ännu inte helt borta här i hsuet.. men granen som stod där fåtöljen nu står den fick åka bort under mellandagarna. Tanken är väl att julen ska åka bort nu närmsta dagarna. 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej