Den här kakan har jag ätit året runt som liten. Men samtidigt är de kryddor med som förknippas med julen så den kanske passar allra bäst månaderna innan jul. (därför blir det kategorin julstämning som recpetet sparas i)

Jag är ju i en "långpanneperiod" och detta är ett saftigt recept som är enkelt att göra och den blir hög och fin även med glutenfritt mjöl.

FILKAKA

11 dl mjöl

8 dl socker

4 tsk bikarbonat

3 tsk mald kanel

3 tsk mald nejlika

1,5 tsk mald ingefära

9 dl fil

150 gram smält smör/margarin

ev pärlsocker


Smält smöret.

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, rör ner filen och tillsist det smälta smöret. Häll smeten i en smord långpanna (jag hade bakplåtspapper i för att underlätta rengöringen av plåten sen).

Strö över lite pärlsocker.

Grädda på nedersta falsen 200 grader i 30-40 minuter

 

 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej