Går det att göra en nyttig efterrätt som ändå känns festlig och god? Ja, jag törs nog påstå det.

Jag använde mig av Kesella (lätt 1% fett) hallon och lite florsocker.

Jag mosade hallonen med en gaffel och lät röran stå i frysen ett tag. Jag rörde ihop hallonröran med kesellan och lite florsocker. För en portion gick det åt ½ burk kesella men det är ju smaksak hur mycket man vill ha och man kan förstås mixa frysta hallon med en stavmixer och röra ner direkt med kesellan.

Alt. 2 - Skippa sockret och smaksätt med saftkoncentrat (light om du vill ha helt utan socker)

Jag dekorerade med hela hallon och en mörk chokladbit.

Kesella är väldigt proteinrikt (13 gram per 100 gram) så det här är även ett bra mellanmål. Fungerar bra för de som äter enligt LCHF, diabetiker och alla andra som känner för en lite nyttigare efterrätt/mellanmål.

Liknande inlägg

3 kommentarer

Linnea

29 Jan 2012 10:49

Eller bra frukost!

Julia svarar

03 Feb 2012 17:55

Ja men då blir det inte lika gott till efterrätt :-)

Sophie / Blogg.se

06 Feb 2012 22:03

Vad gott det ser ut!

Kommentera

Publiceras ej