Jippi! Jag har klarat av att baka glutenfria kakor! Dessa kolakakor brukar flyta ut över hela plåten och bli stenhårda som knäck. Nu blev det bra - hårda men ändå så att de smälter! Jag gjorde halv sats för de blir rätt mycket ändå ;
 
100 gram margarin
1,25 dl socker
1,25 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
3,5-4 dl glutenfritt mjöl (använder oftast finax)
 
Tinade smöret i mikron så att det precis mjuknade lite. Vispade ihop med socker och tillsatte sedan bakpulver, sirap. Sist vispade jag ner mjölet. Blev en hel del mer än vad som stod i grundreceptet och det behövs när man bakar med glutenfritt (2,5 dl ska det vara om man gör med vetemjöl). Blev fyra längder som sattes på två plåtar. Plattade till dom lite och hade de i ugnen ca 18 min.
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej