Här kommer midsommaraftonens efterrätt 2012! Ett recept jag tagit från senaste numret av Buffé. Jag följde det rakt av men gjorde dubbelt recept av browniebotten för att den skulle räcka lite längre till de sötsaksälskande midsommarfirarna. (följer ni det nedan blir brownien alltså tunnare). Det var första gången jag använde et sprits - hoppas på ännu bättre resultat nästa gång! (första steget är att köpa en..)
 
Browniekaka
120 gram mörk choklad
100 gram smör
2½ dl socker
2 ägg
1½msk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl mjöl
 
Mousse
250 gram hallon
1 dl gelesocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
 
Garnering
vispad grädde och hallon!
 
Gör så här (brownie):
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält choklad och smör i bunke på svag värme i mikron (alt. vattenbad).
Tillsätt socker och rör tills del är jämnt fördelat. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt sedan vaniljsocker, salt och mjöl.
Smörj en form med löstagbar kant, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Det får gärna vara lite kladdig tycker jag. Låt den svalna.
 
Sätt kakan på det tårtfat du vill servera den på. (ta lös kanten, vänd på kakan så att bottendelen kan lossna.) Sätt sedan tillbaka kanten om du använt en springform.
 
Hallonmousse:
Mixa hallonen med stavmixer eller matberedare. Passera hallonen genom finmaskig sil och koka sedan upp den släta hallonpurén men gelsocker. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret.
Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i hallongelén då den börjat stelna men är fortfarande lite rinnig.
Bred hallonmoussen över kakan och låt stå svalt. Låt stå i kylen minst 3 timmar (helst över natten).
 
Garnering: Spritsa ut vispgrädden och lägg på massor med hallon!
 
 

brownie, choklad, hallonmousse, midsommar, recept, tårta,

Liknande inlägg

2 kommentarer

Sofia

26 Jun 2012 16:45

Vilka fina bilder! Den var verkligen lika god som den ser ut :)

Svar: Tack du! =)
Inredning & sött! - en samling inspiration

Anonym

26 Jun 2012 17:36

Best cake ever!

Kommentera

Publiceras ej