Här kommer receptet på den efterrätt vi hade på midsommardagen. Receptet kommer från senaste numret av Allt om mat. Det var min mamma som stod för denna efterrätt och tyvärr tog jag ingen bild. Fräscht och gott med limesmaken!
s
Ca 4-6 pers.
 
3 äggulor
3 msk + 1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
250 g frysta hallon
1 lime (skalet)
 
1. vispa äggulorna med 3 msk florsocker pösigt i en stor bunke. Vispa grädden i en annan bunke. Mia de frusna hallonen med 1 dl florsocker och rivet limeskal från en lime ( i en tredje bunke).
2. Blanda ner de mixade hallonen i äggsmeten och vänd därefter ner grädden. Häll smeten i en form och ställ den i frysen ca 4 timmar.
3. ta parfaiten ur frysen ca 15 min före servering. Garnera med bär, förslagsvis jordgubbar!
 
 
hallon, lime, parfait, recept,

Liknande inlägg

1 kommentarer

LITTLE MAMA [blivande mamma]

26 Jun 2012 18:27

smarrigt :D

Kommentera

Publiceras ej