Jag försöker hitta en aha-bild på en balkong men det gör jag inte riktigt. Jag har flera bilder i mitt huvud men jag vet inte hur mycket tid och pengar jag vill lägga ner på en balkong. Dessutom är det bara kvällssol så det är inte så lätt att plantera saker och oavsett stil så hade jag velat ha en hel del grönska! balkongens grund är grått betonggolv, vita betongväggar och räcke i järn med lite gallerkänsla..

Skulle vilja ha mer obonat, mer tyger och låga möbler som inte tar så mycket plats men rymmet många (hehe). Är aldrig sugen på att gå ut dit just nu eftersom vi har sol på andra sidan om huset så är det där vi håller till under dagarna mewn snart kommer kvälslsolen att vara tillräcklig för att värma upp balkongen och då¨ska det helst gå fort att få i ordning.


Färgglada mattor pigga upp!

Lägg märke tilll att de har träd planterade i gigantiska krukor (tunnor?)

Tyg i tak skulle mjuka upp balkongen lite. Bilder från Sköna hem occh LivingatHome
Igår bakade vi två favoriter - chokladbollar och chokladkakor med chokladfyllning på! Mums. Testar att förändra chokladbollsreceptet lite.. Jag glör en bas (200 gram kallt smält smör, 1½ dl socker, 2 msk vaniljsocker, 4 msk kakao) och sen har jag delat den i två delar. I ena delen har jag tillsat lite extra : 1msk kakao, 8 rutor blockchoklad, 4 msk starkt kallt kaffe) och den andra delen får vara som den är (tänkt till barn och de som inte gillar kaffe- och chokladsmak) När man har smält smör måste smeten få stelna ordentligt i kylen innan man rullar bollarna.
Notis; extra vätska kan behövas om man utesluter kaffe.

De andra chokladkakorna hittar ni HÄR . (de som finns på bilden nedan)
Vi gjorde även kladdkaksmuffins för någon dag sedan. En bra kaka får man av att göra chokladkakorna som är på bilden ovan och sedan ta grädde istället för chokladfyllning. Vi dekorerade med bär och strössel till de som inte äter bär (ja, tänkt att det finns dom som inte äter bär..)Underbara lördag är det idag och dagen verkar bjuda på sol dessutom! 5,3 är det nu strax innan kl 08 här i Luleå. Använder mig ofta av temperatur.nu för att få koll på temperaturen men de flesta av er har väl den smartare varianten av mobiler så ni behöver väl inte dator  för sådana saker. Nog om väder.. ville visa er mitt andra "och" Planen var att klä den i gråa servetter men hittade inga så det fick bli silvrigt silkespapper. Inte samma sak som att använda servetter då ytan på de här papprerna var blank och sög inte åt sig av limmet på samma sätt. Så här blev det:


Det är fortfarande kartong som är basen. Hade vitt papper på sen men det var ju onödigt eftersom det här pappret är genomskinligt så som servetter i kombination med lim blir. Jag har den stående köksfönstret just nu men det var svårt att få en bra bild med solen som ligger på.

Liknande inlägg