http://media.lagerhaus.se/Image/Generate.ashx?uri=~/Archive/Images/ProductImages/43333939.jpg&size=3&type=1&interpolationType=4&width=300&height=300Var har jag sett den där förut? SÅ lika är de kanske inte, men nog är det stor möjlighet att den som har designat Lagerhaus vas för 199 (bild till vänster) har fått inspiration från det danska märket Kähler som kostar betydligt mer. Eller så är det bara så att ränder går aldrig ur..

Fredag igen! Förra fredagen var jag på en tjejkväll och jag var där lite tidigare för att hjälpa värdinnan och födelsedagsbarnet med denna tårta bland annat. Receptet är från Icas Buffé-tidning och så här skriver de om den: "Sött, frasigt, segt och så choklad! Drömtårta för chokladälskare inspirerad av drinken mojito med lime, mynta och hallon." Den var god och framför allt fräsch med limesmaken i grädden. Här har ni receptet:

2 Bottnar:

6 äggvitor

1 1/2 tsk färskpressad citronjuice

3 msk kakao

3 dl socker

Fyllning:

2 äggulor

3/4 dl florsocker

finrivet skal av 1 lime

1 msk färskpressad limejuice

2 msk hackad, färsk mynta

3 dl vispgrädde

Garnering:

färska hallon till garnering

mynta till garnering

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp.
  3. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet.
  4. Rita två rundlar på två bakpappersklädda plåtar, ca 25 cm i diameter (för 10 port). Bred ut smeten i rundlarna.
  5. Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125°C varmluft. Stäng av ugnen. Låt marängbottnarna stå kvar i 4 timmar.
  6. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten.
  7. Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad. Servera med extra hallon.

Bild och recept från Ica

 


Föe någon dag sedan gjorde jag en trolldeg (eller play-doo - 1 dl vatten, 1 dl salt, 2 dl mjöl och 1 msk olja). Vi gjorde lite saker som vi sedan torkade i ungen i en timme på 100 grader och sen fick de torka ytterligare över natten. Vi målade dem sedan med vanliga vattenfärger.. Här är mina och Emilias skapelser :

Jag funderar på att limma fast pärlsocker och lacka kanelbullen lite men är lite rädd att någon inte kommer att kunna låta bli sockret då. Man skulle även kunna limma fast ett bullpapper..Liknande inlägg