Kast van Een Huis heter ett företag som tillverkar dessa (dyra) garderober.. 

Med hjälp av sticksåg, mdf-skivor och några Billybokhyllor (Ikea) så kan man göra egna! Jag funderar på att göra en ännu enklare variant som passar bra i en hyreslägenhet - och det är att göra fönster och eventuellt dörrar i självhäftande plast och klistra på den redan befintliga garderoben i barnrummet.

Fick en rabattkod till Blå Elefant - uppge biea1441 så blir beställningen fraktfri. Alltid skönt med frakfritt - speciellt om man bara vill ha några småsaker. Jag har skickat iväg dessa två (grodan och tårtan) till julklappar åt mina töser

 

 

Tycker alla matleksaker i trä ser så smarriga ut! Det är också charmigt och en härlig känsla med träleksaker tycker jag.

 

Även detta är en av mina favoriter! (149kr)

 

Andra härliga saker från Blå Elefant :

Rulltårta (149kr)                        Bakelser (99kr)                          Maracasägg (49kr)

 

Våg (50kr)                                Burk med te-påsar (49kr)

Tisdagen den 8 november öppna en ny butik i Luleå - Gnistra i norr. Av webbutiken att döma så har de en hel del inredning som man inte annars hittar i Luleå. Retroindustri med lantlig känsla!!

Butiken kommer ha öppet ända till 20.00 vissa dagar och den håller till på Kronanområdet.

Inspirerande bilder från webbutiken


Väldigt mycket fina saker!! Ska bli kul att se sakerna i butik sedan. Sa senast i fredags att jag saknar en en inredningsbutik i Luleå som har just den här typen av inredning! Finns ju en hel del på nätet men jag handlar allra helst i butik där jag kan känna och se på sakerna.

Ser ni vad den här träbyrån är för något? jo, en adventskalender!! Istället för att knyta 24 paket finns det lådor för varje dag!
Idag var jag på loppis. Det blev nån julklapp och så en träskål till mig själv. Träskålen gillar jag dels för att den är i trä men också för att jag inte har nån skål i den storleken - antingen har vi stora chipsskålar eller så små godisskålar men ingen mellanstorlek. Men det har vi alltså nu! Perfekt för bland annat sallad eller chips (för det är ju inte alltid vi vill ha hela stora påsen)

Hade middagsgäster a la syster och hennes kille. BBlev entrecote med potatisgratäng. Gjorde en höstdukning med mina gula pressade löv och lyktor på det!Farmors kakfat fick några värmeljus på det översta våningen..Kvällens efterrätt blev en köpt sådan - glasstårta!Serverades på tårtfat för att det skulle kännas lite roligare ;-)Dagens fynd till mig själv:Uppsala slöjd. Made in Sweden, står det i botten på skålen.
20 kr gav jag för den. Har även småskålar i trä som kommer passa fint till den här.

Fanns hur mycket fint porslin som helst - men de kan ju ta betalt minsann!
Kändes inte så kul att betala 250 kr för en kopp.. jag är ju där för att fynda och inte betala fullt pris..

Liknande inlägg