Var förbi Blomsterlandet idag! De hade en massa fina saker, se här;

Här kommer julskorporna som jag gjorde förra helgen! Smaksättningen är ingefära, kanel och så hade jag hackad mörk choklad i hälften. Jag älskar att äta dessa skorpor till kaffet! Juliga, men inte för söta i smaken vilket gör att man inte ledsnar lika fort som jag kan göra med det som är allra sötast, Här har ni receptet:
 
100 gram smör
2 dl socker
3 st ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
2 msk kanel

Ev. hackad choklad (jag hade ca 100 gram till lite mer än hälften av degen)
 
Vispa äggen och sockret poröst. Rör ner de torra ingridienserna. Rulla ut till 4-5 längder (jag hade 5 st) som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lite. Grädda i 20 minuter i 175 graders värme. Ta ut plåten och skär dem diagonalt. Grädda sedan ytterligare 10 minuter. Efter tio minuter stänger du av värmen men låter plåten stå kvar tills de är genomtorra.
 
 
biscotti, julkakor, julskorpor,

Plockade in kottar förra veckan. Målade dem när de torkat upp men inte börjat slå ut ännu. Jag använde mig av vit akrylfärg som jag spädde ut med lite vatten. Efter det la jag på silvrigt glitter. Nu har de slagit ut och placerade i två vaser. Är hemma med sjuka barn halva dagen idag så passar på att ta fram lite julsaker men just nu känns det som om det blir väldigt lite pynt i år..

Liknande inlägg