God morgon! Här kommer en bild på mina blommor som jag plockade några meter från oss och satte i min syltburk. Fast egentligen är det ingen syltburk utan mitt juljus från lagerhaus som fick brinna upp för att sedan rengöras så att glasburken kunde leva vidare..
 
blommor, dekoration, duka, sommar, ängsblommor,
Ibland behöver jag ett litet kakfat för de fikastunder som inte behöver 7 sorters kakor utan kanske bara två.. Här är mitt enkla lilla fat som jag enkelt har gjort av en äggkopp (köot på röda korset) en assiett (köpt på loppisbutik i lillpite). Jag använde sedan genomskinlig silikon för att fästa ihop de två olika delarna. Även kontaktlim och superlim fungerar. För större fat kan man använda ljusstakar som fot.
 
DIY, duka, kakfat, pyssel,
Jag vaknade till ett "mamma, visst är det din födelsedag idag?" och ja, det är det och sen efter det fick jag världens längsta kram av finaste lilla E. Tyvärr har jag även varit på begravning och tyvärr är det oftast bara då man träffar alla härliga släktingar jag har! Och då menar jag att det borde ju göras oftare och vid roligare tillfällen också! Så trots begravningsdag har det varit en bra dag. Jag och barnen gick ut och plockade en hel del blommor idag som jag har pyntat med lite här och var så bilderna jag bjuder på idag blir från dagens blommor:
 
 
 
 
Det får nog räcka för den här gången så visar jag resten en annan dag! Syrenbuketten kom mamma med och även den lilla buketten med penséerna. Jag inser dock att jag har lite magert med vaser då alltid allting annat får agera vas.. en syltburk, en kakburk, en konservburk, mjökkkanna eller en saftkanna.. Jag får spana lite på loppis, speciellt efter mindre vaser även om jag tycker att annorlunda saker har sin charm!
 
Hemmgjorda och egenplockade buketter tycker jag är ett bra tips på presenter att ta med sig! Miljövänligt och fint med något som någon gjort/ plockat själv! Det går att göra det så fint med enkla medel. Ser ni till exempel att det är rabarberblad runt klasarna med syrenblommor? Härliga vackra rejäla gröna blad får man med rabarberblad som del i en bukett.
 
Hemmagjord saft och en massa hemmagjort fika blev det förstås och en enklare variant av denna daimtårta.  Hoppas ni haft en bra dag!
blommor, dekoration, egen bukett, födelsedag, rabarberblad, vas, ängsblommor,

Liknande inlägg