Den här tårtan är riktigt sötsliskig och god.. ni vet så man tänker att en bit räcker - men den är för god för att bara ta en bit av den. HHar kombinerat ihop flera recept för att få den som jag ville.. SKulle nog passa till midsommar och den är enkel att göra laktosfri (och den är redan glutenfri) så endast mandelallergiker man kan få se upp för :-)
Här är receptet:
Mandelbotten:
4 äggvitor
2 dl mald sötmandek
1½ dl socker
Vaniljsmörkräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
50 gram smör
2 tsk vaniljsocker
Vispgrädde (ca 2 dl)
2 st dubbeldaim
hallon
Gör så här: Vispa äggvitorna och sockret till ett vitt skum. Hacka mandel och rör ner mandeln i äggviteasmeten. Grädda i springform i 35 minuter i 175 grader.
Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och äggulorna. Rör ner smör och låt krämen sedan svalna.
När botten är klar (den blir lite seg och kladdig i botten) och har svalnat kan du bre på smörkrämen. Vispa grädde och rör ner hackad daim. Bred på gräddenm, klicka eller spritsa ut den på tårtan. Garnera med hallon.
Den blir som sagt väldigt söt så vill du kan du skippa vaniljsockret eller daimen. Kan hända att jag gör en enklare variant av denna när jag fyller år. Åt en i vintras med bara botten + daimgrädde och hallon och det var riktigt gott det med!
Kommentera