Har mixat ihop flera recept och fått till denna paj: 

Pajskal
2 kokta potatisar
2,5 dl mjöl
50 gram smör (ev lite mindre)

Äggstanning
3dl mjölk 
4 ägg

400 gram broccoli
1 liten gul lök
1 paket bacon
200 gram fetaost

Vitlök, svartpeppar, salt

Koka de skalade potatisarna och mosa dem med en gaffel. Låt svalna lite. Rör ihop med mjölet och sedan med smöret. Ställ degen en stund i kylen så är den lättare sedan att trycka ut i pajformen.

Fräs lök, bacon knaprigt och tillsätt sedan vitlök om ni gillar det. Skär broccolin i mindre bitar. Jag hade broccoli från frysen som jag bara sköljde i vatten så att de släppte från varandra. Ingen kokning behövs med den frysta broccolin. Lägg broccoli, bacon, lök i skalet. Vispa ihop mjölk och ägg och peppra. Tillsätt lite salt (tänk bara på att fetaost och bacon är redan väldigt salt). Häll äggstanningen över broccolin och toppa med feta eller annan ost om man föredrar annan smak. 

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills äggstanningen stannat av (ca 20 min) 

Den blir salt och god och passar bra att äta med grönsallad till. 



Det bästa med broccolipaj är att det är bara jag som äter det hemma så det blev fem matlådor av detta som jag ska ha i frysen och ta med till lunch då och då :-) 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Emilie

17 Dec 2013 10:13

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Kommentera

Publiceras ej